Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς – Βενιζέλος – ΥΠΕΚΑ με ενεργειακή αντζέντα

Όλα τα ανοιχτά ενεργειακά θέματα για τα οποία υπάρχει εκκρεμότητα με την τρόικα, θα απασχολήσουν τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με συμμετοχή αφενός μεν των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, εφετέρου δε, σύμφωνα με πληροφορίες, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ (Μανιάτης - Παπαγεωργίου) και των υπουργών Οικονομίας Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει της επίσκεψης του κοινοτικού επιτρόπου Ενέργειας κ. Ότιγκερ την Παρασκευή, αλλά και στο πλαίσιο της κάλυψης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Τα τρία βασικά θέματα είναι τα εξής:
Η απελευθέρωση της λιανικής του αερίου: η τρόικα έχει θέσει θέμα περιορισμού των «προνομίων» που έχουν οι ΕΠΑ, γεγονός που οδήγησε εν πολλοίς στην αποτυχία του διαγωνισμού για τις νέες ΕΠΑ.
Η κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και το πρόβλημα ρευστότητας που ταλανίζει συνολικά την ενεργειακή αγορά (βλέπε άλλο σημερινό σχετικό ρεπορτάζ) .
Η πορεία των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων και ειδικά εκείνης της ΔΕΗ, δηλαδή του ΑΔΜΗΕ και της «μικρής ΔΕΗ», όπου καταγράφονται δυσκολίες και καθυστερήσεις (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ).
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου