Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ιδού το δράμα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ΑΠΕ στην Ελλάδα

Μια πλήρη καταγραφή των πληρωμών προς τους ηλεκτροπαραγωγούς ΑΠΕ από την αρχή του 2013 έως σήμερα, από την οποία φαίνεται καθαρά η αύξηση των καθυστερήσεων, πραγματοποίησε ο αναγνώστης του Εnergypress κ. Καπετανάκης. Τους πίνακες συνοδεύει ένα μικρό σημείωμα «κραυγή αγωνίας» για τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τις σχετικές ευθύνες της διοίκησης.
Όπως λέει χαρακτηριστικά:

Στους παρακάτω πίνακες εμφανίζεται η συνεχής αύξηση της καθυστέρησης πληρωμής των παραγωγών ρεύματος, τόσο στο Διασυνδεδεμένο όσο και στο Μη Διασυνδεδεμένο Δίκτυο.
Το να μπορεί να λειτουργεί μία επιχειρηματική - επενδυτική δραστηριότητα, με πληρωμές για το έργο που παράγει καθυστερημένες κατά 8 μήνες από το συμβατικά συμφωνηθέν με τον φορέα πελάτη της (ΛΑΓΗΕ - ΔΔΝ), θεωρείται εκ προοιμίου αδύνατο. Όταν μάλιστα η επιχείρηση καλείται να καταβάλει ΦΠΑ 8 μηνών που δεν εισέπραξε, να καταβάλει φόρους εισοδήματος και προκαταβολή αυτών του επομένου έτους για τους 8 μήνες που δεν εισέπραξε, υποχρεούμενη ταυτοχρόνως να απωλέσει 25-37% του προβλεπόμενου και συμβατικά συμφωνημένου εσόδου της, για έως και 21 μήνες μέχρι σήμερα, μη έχοντας πρόβλεψη για αυτό στο πλάνο λειτουργίας της, καλούμενη δε να πληρώσει φόρους εισοδήματος και προκαταβολές για το επόμενο έτος ακόμα και σε αυτό το ποσό.
Συμπερασματικά: Κάτω από αυτό το πλαίσιο λειτουργίας Κρατικών -στην πραγματικότητα- φορέων, είναι άξιο απορίας με ποιο θάρρος από πλευράς επενδυτών και θράσος από πλευράς διοικούντων, η χώρα μας αναζητά αύξηση ρυθμών ανάπτυξης σε επενδυτές Έλληνες και μη...
---------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου