Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πληρωμές υπόσχεται το ΥΠΕΚΑ μετά τη συγκέντρωση των φωτοβολταϊκών

Την υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν εξοφληθεί τα τιμολόγιά τους που αφορούν παραγωγή έως και τον Αύγουστο του 2013 έλαβαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών φωτοβολταϊκών από τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στο πλαίσιο της δυναμικής κινητοποίησης που οργάνωσαν έξω από το ΥΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα πληρωθούν τα τιμολόγια Ιουνίου, μέχρι τις 10 Μαρτίου τα τιμολόγια Ιουλίου και μέχρι το τέλος Μαρτίου τα τιμολόγια Αυγούστου.
Όσον αφορά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι το έχει θέσει στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει αποτέλεσμα. Οι παραγωγοί ζήτησαν επίσης να επιτραπεί στον ΛΑΓΗΕ για ένα 6μηνο να μην ζητάει φορολογική ενημερότητα, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί. Ζήτησαν επίσης την άμεση μείωση των επιτοκίων εκ μέρους των τραπεζών, σε εφαρμογή των όσων είχαν συμφωνηθεί όταν επιβλήθηκε η έκτακτη εισφορά.
Σχετικά με το new deal ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Στη συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε ο ΣΠΕΦ και ‘προσχώρησαν‘ οι εκπρόσωποι των αγροτικών φωτοβολταϊκών και ο ΘΕΣΙΦ, συμμετείχαν περί τους 500 παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Στη συνάντηση με τον κ. Παπαγεωργίου (ήταν παρών και ο κ. Μαθιουδάκης),  ‘‘ανέβηκε‘‘ 5μελής αντιπροσωπεία των παραγωγών αποτελούμενη από τους κυρίους Λουμάκη του ΣΠΕΦ, Κουτσουπιά του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών  (ΕΣΑΦ), Τσολάκη του ΘΕΣΙΦ και δύο ακόμα ανεξάρτητους παραγωγούς
(energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου