Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Νέα παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ


Την αναγκαιότητα παράτασης κατά 3 μήνες τουλάχιστον της χρονικής ισχύος των προσφορών σύνδεσης των Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών, επισημαίνει σε σχετική επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Αναγκαιότητα παράτασης κατά 3 μήνες τουλάχιστον της χρονικής ισχύος των προσφορών σύνδεσης των Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών. 
Κύριε Υπουργέ, 
Όπως είναι γνωστό, ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών αγροτών, που έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού σε ιδιόκτητη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, βρίσκεται σε αδιέξοδο διότι οι Περιφέρειες και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Πολεοδομίας αρνούνται να εγκρίνουν τις προβλεπόμενες άδειες εργασιών μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, βασιζόμενες στα περιλαμβανόμενα στο άρθρο 21 του πρόσφατου ν. 4015/2011. Σχετικό εξάλλου είναι και το από 20.10.2011 έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.
Επισημαίνεται ότι η όλη εμπλοκή δημιουργεί ένα νέο σημαντικό εμπόδιο στην απόλυτα αναγκαία για τη χώρα μας επέκταση των Α.Π.Ε. στον γεωργικό τομέα. 
Με βάση τα παραπάνω και συνυπολογίζοντας, τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις των επενδύσεων αυτών από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να παραταθεί, για όσο διάστημα απαιτείται, η χρονική ισχύς των προσφορών σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών. 
Με τιμή 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ
Κοινοποίηση:
Υπουργό ΥΑΑΤ κ. Κ. Σκανδαλίδη
Υφυπουργό Α.Α.Τ κ. Ι. Δριβελέγκα
Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου