Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Απερρίφθησαν οι προσωρινές διαταγές φ/β παραγωγών κατά ΛΑΓΗΕ

Αρνητική εξέλιξη για τις νομικές αμφισβητήσεις των παραγωγών φωτοβολταϊκών κατά της εφαρμογής του new deal από τον ΛΑΓΗΕ αποτελεί η απόρριψη των πρώτων αιτημάτων προσωρινών διαταγών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Εnergypress, προ δυο ημερών, την Τετάρτη 30 Απριλίου, συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δύο αιτήματα προσωρινών διαταγών στο πλαίσιο δύο αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά του ΛΑΓΗΕ 88 στη μια και 51 στην άλλη παραγωγοί από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Αίτημα των παραγωγών ήταν να συνεχίσει ο ΛΑΓΗΕ να εκτελεί τις συμβάσεις τους με τους ίδιους όρους, όπως αυτοί είχαν πριν από τον νόμο 4254/2014 και χωρίς η εκπλήρωση των συμβάσεων να εξαρτάται από την έκδοση του προβλεπόμενου πιστωτικού τιμολογίου από την πλευρά των παραγωγών.
Ζητούσαν δηλαδή να μην εφαρμόσει ο ΛΑΓΗΕ το νόμο του new deal με το σκεπτικό ότι οι ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με το νόμο 4254/2014 σχετικά με την μείωση των τιμών των συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικούς σταθμούς και την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ενωσιακό δίκαιο. Διατύπωναν επιπλέον τον ισχυρισμό ότι οι ρυθμίσεις του νόμου θίγουν, εκτός των άλλων, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών, έναντι άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά ενέργειας.
Και τα δύο αιτήματα προσωρινών διαταγών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εnergypress, απερρίφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου