Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σ. Κάπελλος: Γραφειοκρατία και Χρηματοδότηση Επηρεάζουν την Ανάπτυξη των Φωτοβολταϊκών στην Χώρα μας

Κατά τη διάρκεια του φετινού 5ουΕνεργειακού Διαλόγου, που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, ο κ. Σωτήρης Κάπελλος, διευθυντής ανάπτυξης φωτοβολταϊκών της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, παρουσίασε την πορεία της ελληνικής αγοράς φ/β και την σημερινή εικόνα όσον αφορά τις επενδύσεις, την εγκατεστημένη ισχύ ανά κατηγορία έργων, καθώς και τις προοπτικές για τη συνέχεια.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στο εξής, καθώς ο ΣΕΦ αναμένει να εγκατασταθούν φέτος 200-300 MW στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος και του νέου θεσμικού πλαισίου που ισχύει από πέρυσι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κάπελλος, στο μεγαλύτερο μέρος τους (52,5%), τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά αφορούν έργα με ισχύ ανάμεσα στα 20 και 150 KW, ενώ πλέον αρχίζουν να επιταχύνονται και τα μικρά οικιακά συστήματα, εξασφαλίζοντας ένα κομμάτι της σχετικής πίτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την υλοποίηση των έργων στη συνέχεια: Ο ένας αφορά τα γραφειοκρατικά ζητήματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των φ/β πάρκων και ο δεύτερος είναι το επίμαχο θέμα της χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Τα στοιχεία αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα που έχουν ενδιαφέρον για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, μπορείτε να δείτε στο video της ομιλίας του κ. Κάπελλου, το οποίο παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Energia. gr. Επίσης, περιλαμβάνεται και μια παρουσίαση της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και του χαρτοφυλακίου της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου