Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

>Η ανάπτυξη των ΑΠΕ αποτελεί ευκαιρία για τόνωση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας, η οποία θα είναι ακόμα πιο σημαντική εφόσον επιδιωχθεί και επ

>

Επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητώντας την κατάργηση της υποχρεωτικής κατάθεσης από τους επαγγελματίες αγρότες εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000 ευρώ και τη χορήγηση τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης στις προσφορές σύνδεσης αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Ο κ. Τζανέτος Καραμίχας επισημαίνει στην επιστολή του τον κίνδυνο της εκτροπής του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών από επαγγελματίες αγρότες. Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Καραμίχα έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας της ΠΑΣΕΓΕΣ με το Υπουργείο σας, για την προώθηση του όλου θέματος και προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης εκτροπή και ακύρωση στην πράξη του προγράμματος εγκατάστασης Φ/Β σταθμών από επαγγελματίες αγρότες, κρίνεται αναγκαίο να αντιμετωπιστούν δύο κρίσιμα ζητήματα:

α) Να παραταθεί κατά έξι τουλάχιστον μήνες η χρονική ισχύς των προσφορών σύνδεσης, που έχουν ήδη αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ προς τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αγρότες για εγκατάσταση Φ/Β σταθμών.

β) Να υιοθετηθεί από το ΥΠΕΚΑ η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την κατάργηση της υποχρέωσης κατάθεσης από τους επαγγελματίες αγρότες εγγυητικής επιστολής ύψους 15000 ευρώ, κατά την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης του Φ/Β σταθμού, στην περίπτωση που αυτός διαθέτει έγκριση χρηματοδοτικής μίσθωσης για την χρηματοδότηση του έργου. Τονίζεται ότι η επιμονή σε αυτή την ακατανόητη και εντελώς γραφειοκρατική διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που η απαίτηση αυτή δεν ισχύει για επενδυτές που προτίθενται να εγκαταστήσουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ μεγάλης ισχύος (μεγαλύτερης του 1 MW) αποτελεί ζήτημα που θέτει ευθέως θέμα άνισης και επαχθούς μεταχείρισης σε βάρος των αγροτών.

Θεωρείται αναγκαία η παρέμβασή σας για την άμεση υιοθέτηση των αναφερομένων ρυθμίσεων.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Τζανέτος Καραμίχας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου