Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΥΦ προς επενδυτές φωτοβολταϊκών: Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς

Σκληρή στάση φαίνεται ότι έχει επιλέξει να κρατήσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) σχετικά με το λεγόμενο new deal, δηλαδή την αλλαγή στις υφιστάμενες ταρίφες φωτοβολταϊκών και την ταυτόχρονη χρονική  παράταση στις συμβάσεις. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καλεί τους επενδυτές να μην υποκύψουν και να μην αποδεχθούν καμία αλλαγή στις συμβάσεις τους.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση ο ΠΑΣΥΦ αναφέρει τα εξής:
«Μετά τις προτάσεις που ακούσαμε από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για αλλαγή των συμβάσεών μας και εξοντωτικό κούρεμα των εγγυημένων τιμών, και με βάση τις επαφές που είχαμε, τόσο με τα μέλη μας όσο και με τους νομικούς μας συμβούλους, καλούμε τους επενδυτές φωτοβολταϊκών να μην κάνουν καμία παραχώρηση και να μην υποκύψουν στους ψευτοεκβιασμούς που τους ασκούνται.
Οι συμβάσεις μας είναι ισχυρές, είναι περιουσιακό μας στοιχείο το οποίο το κράτος απειλεί με δήμευση και είναι το μόνο και ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Αν ξεκινήσουμε τη διαπραγμάτευση για αλλαγή της σύμβασής μας (είτε λίγο καλύτερη, είτε λίγο χειρότερη, είτε λίγο πάνω στα ποσοστά, είτε λίγο κάτω), θα έχουμε υπονομεύσει το μοναδικό μας όπλο και θα είμαστε στον αέρα για οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή προς το χειρότερο.
Δεν διαπραγματευόμαστε την περιουσία μας και δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή. Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλος, ότι και να σημαίνει αυτό. Για το σκοπό αυτό ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στη δημιουργία Ταμείου για τη νομική προστασία των επενδυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου