Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Bosch θέλει να κατακτήσει την αγορά φωτοβολταϊκών


«Ο γερμανικός όμιλος Bosch είναι ο πιο κατάλληλος και ο καλύτερα εξοπλισμένος για να αναπτυχθεί στον χώρο των φωτοβολταϊκών σε σύγκριση με άλλους παρά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος» εκτιμά ο πρόεδρος της επιχείρησης ομίλου στην Γαλλία, Guy Maugis.
«Είναι γεγονός πως σήμερα ο κλάδος πάσχει εξ αιτίας της πλεονάζουσας παραγωγικότητας κυρίως από την Ασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των τιμών, ωστόσο εμείς έχουμε την δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια – υποστηρίζει ο ίδιος- και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε στα χέρια μας τα κατάλληλα όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας που όμως σύντομα θα τελειώσει».
Το πλεονέκτημα της Bosch είναι οι πρόοδοι που έχει κάνει και αφορούν την επεξεργασία του πυριτίου, οι οποίες τις δίνουν την δυνατότητα να μειώνει σταθερά το κόστος παραγωγής αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση των φωτοβολταϊκών πάνελ.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Guy Maugis, η Bosch πρόκειται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό παίκτη στην αγορά φωτοβολταϊκών, στο πλαίσιο αυτό ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης ύψους 350 εκατ. ευρώ της εταιρείας στην Γαλλία την τελευταία πενταετία απορροφήθηκε στην κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου