Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία ΣΠΕΦ για αδικίες στον αναπτυξιακό


Επιστολή διαμαρτυρίας στην νέα Υπουργό Ανάπτυξης κα Α. Διαμαντοπούλου απέστειλε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με θέμα τις αδικαιολόγητες περικοπές στους νόμιμα πιστοποιημένους απολογισμούς έργων Φ/Β επενδύσεων στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο ΣΠΕΦ, Φ/Β έργα που είχαν υπαχθεί στον ν. 3299 και ολοκληρωθεί ως και το 2009 βρέθηκαν λόγω των παρατεταμένων κωλυσιεργιών των υπηρεσιών του Υπ. Ανάπτυξης να κρίνεται η «τύχη» τους με βάσει τον πολύ μεταγενέστερο νόμο 3840/2010 και μάλιστα σε πλήρη πολλές φορές αναντιστοιχία της χρονικής περιόδου που πραγματικά αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν με τα προβλεπόμενα στρεβλά κόστη σε πολύ μεταγενέστερη σχετική εσωτερική εγκύκλιο του Υπουργείου.  
Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, αναφέρει ο σύνδεσμος, οι επενδύσεις αυτές όχι μόνο είχαν υλοποιηθεί αλλά και πιστοποιηθεί νομίμως για την υλοποίηση και έναρξη της κανονικής τους λειτουργίας από το Κεντρικό Όργανο Ελέγχου (ΚΟΕ) του ΥΠΑΝ, αλλά παρ’ όλα αυτά εφαρμόστηκε στην εκταμίευση αναδρομικά η εγκύκλιος τυποποίησης βάση του ν. 3840/2010 η οποία όμως απροκάλυπτα εξαφάνιζε ή ευτέλιζε σημαντικές κατηγορίες κόστους καίριων και παρελκόμενων έργων των επενδύσεων αυτών.
Δείτε την επιστολή του ΣΠΕΦ προς την Υπ. Ανάπτυξης: Επιστολή ΣΠΕΦ προς ΥΠΑΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου