Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έσπασαν το φράγμα των 3GW οι ΑΠΕ χάρη στα φ/β


Με τον πλέον σαφή τρόπο αποτυπώνεται η επιβράδυνση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα στο μηνιαίο δελτίο τουΛΑΓΗΕ το οποίο αφορά τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο σύστημα για το μήνα Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λειτουργός της αγοράς, συνολικά, η εγκατεστημένη ισχύς στο διασυνδεδεμένο σύστημα από ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά και βιομάζα) κατά το τέλος Νοεμβρίου ανερχόταν σε 3.047,29 MW.
Νέες εγκαταστάσεις παρατηρήθηκαν μόνο στον κλάδο τωνφωτοβολταϊκών ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι, με εξαίρεση τα αιολικά που κατέγραψαν μείωση, παρέμειναν στα ίδια μεγαβάτ.
Ειδικότερα, κατά το Νοέμβριο, εγκαταστάθηκαν 39,33 MWφωτοβολταϊκών σταθμών, τα οποία ανεβάζουν τη συνολική ισχύ των φ/β επί εδάφους σε 1.057,3 MW από 1.017,97 MW στο τέλος Οκτωβρίου.
Μικρή αύξηση κατέγραψαν και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, η ισχύς των οποίων στο τέλος Νοεμβρίου ανερχόταν σε 283,64 μεγαβάτ, από 262,81 τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά υδροηλεκτρικά και βιομάζα, στους συγκεκριμένους τομείς δεν υπήρξαν νέες εγκαταστάσεις ενώ στην περίπτωση των αιολικών, υπήρξε μείωση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος από τα 1453,07MW τον Οκτώβριο σε 1448,82 MW το Νοέμβριο.
Δείτε παρακάτω το ενημερωτικό δελτίο του ΛΑΓΗΕ
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου