Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Παράνομη κρίθηκε η μείωση στις ταρίφες των οικιακών φ/β που σχεδίαζε το Ηνωμένο Βασίλειο


Παράνομα έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο τα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει τις ταρίφες για τα οικιακά φωτοβολταϊκά.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η  απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για την οργάνωση “Friends of Earth” αλλά και για δύο εταιρίες φωτοβολταϊκών, την Solarcentury και την HomeSun, οι οποίες αμφισβήτησαν τις εν λόγω αποφάσεις και επεσήμαναν ότι δημιουργούσαν «τεράστια οικονομική αβεβαιότητα».
Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Chris Huhne, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να μειώσει τις ταρίφες για όλα τα νοικοκυριά και τις κοινότητες οι οποίες παράγουν «πράσινη» ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ τα οποία εγκαταστάθηκαν μετά την 12η Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, με έδρα το Λονδίνο,  ήταν κατηγορηματικός επί του θέματος, δηλώνοντας ότι ο Huhne «προτείνει τη λήψη μιας παράνομης απόφασης».
Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, ο Andy Atkins, εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου “Friends of Earth”, δήλωσε:
«Αυτά τα κακότεχνα και παράνομα σχέδια έχουν ρίξει μια τεράστια σκιά πάνω από τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αποτρέψει τους υπουργούς από βιαστικές και καταστροφικές αλλαγές στις επιδοτήσεις της καθαρής ενέργειας, δίνοντας στις εταιρίες φωτοβολταϊκών την απαραίτητη ενίσχυση εμπιστοσύνης».
Ο Atkins πρόσθεσε ότι οι υπουργοί θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα λογικό σχέδιο το οποίο θα προστατεύει τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αποδεσμευθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου