Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξόφληση εδώ και τώρα ζητά από ΥΠΕΚΑ ο Σύλλογος Αγροτικών φ/β Ηπείρου

Την άμεση εξόφληση των αγροτών που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά ζητά ο Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου, ζητώντας παράλληλα από το ΥΠΕΚΑ να επιδείξει την ίδια κοινωνική ευαισθησία με τα οικιακά φ/β.
Σε επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται ότι «στηρίζουμε την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα όλων όσων συμμετέχουν στο δίκαιο αγώνα μας και ιδιαιτέρα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και συνεχίζουμε όλοι μαζί τη μάχη για να τηρηθούν οι συμβάσεις πώλησης που μας πρόσφεραν προς υπογραφή.
Όσο και αν προσπαθήσουν να μας τρομοκρατήσουν πρέπει να ξέρουν ότι θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Οι αγρότες βιώνουμε μια πολιτική από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ που μας οδηγεί στην πείνα και την καταστροφή. Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο φανερές οι πραγματικές προθέσεις της υπουργείου.
Σήμερα ο ΛΑΓΗΕ μας πληρώνει όποτε θέλει εκείνος και όσο θέλει εκείνος ξεχνώντας τόκους υπερημερίας που προβλέπονται στις συμβάσεις μας, ενώ η τιμή πώλησης καθορίζεται ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε υπουργού. Το ΥΠΕΚΑ με τη στήριξη της κυβέρνησης, και αυτών που έμμεσα έφεραν την κατάσταση εδώ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας τρομοκρατήσουν, θεωρώντας ότι θα κάμψουν το ηθικό μας και θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε. Πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας επιβάλουν την αποδοχή της καταστροφής. Πρέπει να ξέρουν ότι με κάθε άδικη απόφαση τους μας κάνουν πιο αποφασισμένους και πιο οργισμένους. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του με κάθε τρόπο. Το ΥΠΕΚΑ και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί πρέπει να ξέρουν ότι η έγκαιρη πληρωμή ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως είμαστε οι αγρότες που με εισόδημα 6.000 ευρώ καλούμαστε να καλύψουμε δανειακές υποχρεώσεις 250.000 ευρώ αποτελεί υποχρέωση και να θυμίσουμε στο ΥΠΕΚΑ ότι είναι ελάχιστη οι αγρότες σε όλη τη χώρα που έχουν υψηλά εισοδήματα και όσοι επενδύσαμε στα φωτοβολταϊκά είμαστε πολλοί περισσότεροι. Αν η κυβέρνηση δε μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδης υποχρεώσεις τότε αυτή να παραιτηθεί. Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας και να αφήσουμε τις οικογένειες μας να πεινάσουν.
Απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των αγροτών που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά και την ίδια κοινωνική ευαισθησία από το ΥΠΕΚΑ με τα οικιακά φωτοβολταϊκά όχι τη φορολογική αντιμετώπιση.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Καλούμε τους βουλευτές , τα εργατικά κέντρα, τους αγροτικούς συλλόγους, τα επιμελητήρια, και όλους τους φορείς για έμπρακτη συμπαράσταση».

(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου